Kodas 87777
Gamintojas Orkla Health AS, Norvegija

NUTRILESS, 33 g, vanilės skonio kokteilis, 5 vnt.

Nutriless vanilės skonio kokteilis N5. Viso paros raciono pakaitalas svoriui kontroliuoti. Labai mažai kalorijų turinčiai dietai. Pakeičia visą paros maisto racioną.

  • Tik 117 kcal per vieną valgymą
  • Daug baltymų ir skaidulinių medžiagų
  • 13 vitaminų ir 14 mineralinių medžiagų
  • Viskas tiksliai apskaičiuota ir suderinta

 

Tai sumažinto kaloringumo pakaitinis maistas svoriui mažinti. Vartojamas kaip vienintelis paros maistinių medžiagų šaltinis arba gali pakeisti kelis valgymus per dieną. Viskas priklauso nuo to, kokių tikslų siekiate! Jeigu siekiate stipraus ir ilgalaikio efekto, visus įprastus 5 dienos valgymus (pusryčiai+užkandis+pietūs+užkandis+vakarinė) pakeiskite Nutriless VLCD produktais. Tokiu atveju suvartojama mažiau kalorijų per dieną, dėl to sukeliamas energijos deficitas, lemiantis svorio mažėjimą. Jei nusprendėte svorį stabilizuoti ir kontroliuoti, Nutriless produktais galite keisti 1-3 valgymus per dieną iš 5 galimų įprastų valgymų. Produktai turi pakankamą reikiamų kasdien suvartoti maistinių medžiagų kiekį, tarp kurių daug baltymų, skaidulų, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Kiekvienas valgymas suderintas taip, kad gautumėte subalansuotas maistines medžiagas, bet ne perteklines kalorijas.

Vartojimas kaip viso paros maisto raciono pakaitalas: moterims 5, vyrams 6 valgymai per dieną. Labai mažai kalorijų turinčią dietą (VLCD) be gydytojo konsultacijos nevartoti ilgiau kaip 3 savaites. Svarbu laikytis vartojimo rekomendacijų, gerti daug gryno vandens (ne mažiau kaip 2 litrus per parą) ar kitų mažo kaloringumo skysčių.

 

Paruošimas: maišelio turinį (33 g) supilti į 200 ml atvėsinto virinto vandens ir gerai suplakti. Nenaudoti šilto ar karšto vandens!

Maistingumas

100 g

1 maišelis 33 g (RMV*)

5 maišeliai 165 g (RMV*)

6 maišeliai 198 g (RMV*)

Energinė vertė kJ / kcal

1490 / 353

492 / 117

2458 / 583

2952 / 702

Riebalai,

5,1

1,7

8,4

10,2

iš kurių  sočiųjų riebalų rūgščių, g

0,9

0,3

1,5

1,8

mononesočiųjų riebalų,

1,0

0,3

1,7

1,8

polinesočiųjų riebalų,

2,9

1,0

4,9

6

Angliavandeniai, g

41

13

67

78

    iš kurių  cukrų, g

29

9,6

48

57,6

Skaidulinės medžiagos, g

9,7

3,2

16

19,2

Baltymai, g

31

10

52

60

Druska, g

1,5

0,48

2,4

2,88

Vitaminai ir mineralinės medžiagos

Vitaminas A, µg RE

727 (91%)

240 (30%)

1200 (150%)

1440 (180%)

Vitaminas D, µg

9,2 (184%)

3,0 (60%)

15 (304%)

18 (360%)

Vitaminas E,  mg  α-TE

7,6 (63%)

2,5 (21%)

13 (104%)

15,6 (130%)

Vitaminas K, µg

64 (85%)

21 (28%)

105 (140%)

126 (168%)

Vitaminas C, mg

55 (68%)

18 (23%)

90 (112%)

108 (135%)

Vitaminas B1, mg

1,1 (99%)

0,36 (33%)

1,8 (164%)

2,16 (196%)

Vitaminas B2, mg

1,3 (93%)

0,43 (31%)

2,2 (154%)

2,64 (189%)

Niacinas, mg NE

15 (91%)

4,8 (30%)

24 (151%)

28,8 (180%)

Vitaminas B6, mg

1,6 (114%)

0,53 (38%)

2,7 (189%)

3,24 (231%)

Folio rūgštis, µg

273 (136%)

90 (45%)

450 (225%)

540 (270%)

Vitaminas B12, µg

2,2 (87%)

0,72 (29%)

3,6 (144%)

4,32 (173%)

Biotinas, µg

27 (55%)

9,0 (18%)

45 (90%)

54 (108%)

Pantoteno rūgštis, mg

4,5 (76%)

1,5 (25%)

7,5 (125%)

9 (150%)

Kalis, mg

22230 (112%)

734 (37%)

3670 (184%)

4406,4 (220%)

Chloridas, mg

1120 (140%)

370 (46%)

1851 (231%)

2221,2 (278%)

Kalcis, mg

581 (73%)

192 (24%)

959 (120%)

1152 (144%)

Fosforas, mg

367 (52%)

121 (17%)

605 (86%)

727,2 (104%)

Magnis, mg

223 (60%)

74 (20%)

369 (98%)

442,8 (118%)

Geležis, mg

12 (83%)

3,8 (28%)

19 (137%)

22,8 (171%)

Cinkas, mg

8,7 (87%)

2,9 (29%)

14 (143%)

16,8 (171,6%)

Varis, mg

0,77 (77%)

0,25 (25%)

1,3 (127%)

1,56 (152%)

Manganas, mg

2,1 (105%)

0,69 (35%)

3,5 (173%)

4,2 (210%)

Selenas, µg

45 (82%)

15 (27%)

74 (135%)

88,8 (162%)

Chromas, µg

20 (50%)

6,6 (16,5%)

33 (83%)

39,6 (99%)

Molibdenas, µg

42 (84%)

14 (28%)

69 (138%)

83 (166%)

Jodas, µg

114 (76%)

37,5 (25%)

188 (125%)

226 (150%)

Natris, g

0,58

0,19

0,96

1,14

Linolo rūgščių, g

2,6

0,87

4,4

5,22

Linoleno rugščių, g

0,28

0,09

0,46

0,54

Laktozės, g

0,03

0,01

0,05

0,06

* RMV – referencinės maistinės vertės. Su cukrais ir saldikliais.

 

Sudedamosios dalys: sojų baltymai, fruktozė, sojų skaidulos, gliukozės sirupas, mineralai (kalio citratai, kalio chloridas, kalcio citratai, magnio citratai, geležies fumaratas, cinko gliukonatas, mangano sulfatas, vario gliukonatas, kalio jodidas, natrio molibdatas, chromo (III) chloridas, natrio selenitas), sojų aliejus, maltodekstrinas, kvapiosios medžiagos, lipnumą reguliuojančios medžiagos (pupenių derva, ksantano derva), pieno baltymai, emulsiklis (sojų lecitinas), druska, vitaminai (L-askorbo rūgštis, nikotinamidas, DL-alfa tokoferilacetatas, kalcio-D-pantotenatas, piridoksino hidrochloridas, riboflavinas, tiamino mononitratas, retinilo acetatas, folio rūgštis, D-biotinas, filochinonas, cholekalciferolis, cianokobalaminas), saldikliai (aspartamas, kalio acesulfamas), dažikliai (karotenai), antioksidantai (alfa-tokoferolis, askorbo rūgšties riebalų rūgščių esteriai).

Sudėtyje yra fenilalanino šaltinis. Sudėtyje gali būti kiaušinių pėdsakų.

 

VLCD metodas gali būti taikomas sveikiems, viršsvorio turintiems ar nutukusiems žmonėms, kurie neturi jokių kitų sveikatos sutrikimų. Nėščiosioms ir žindančioms moterims, vaikams, paaugliams, vyresniems ar sveikatos sutrikimų turintiems žmonėms produktą galima vartoti tik pasitarus su gydytoju. Sergantiems diabetu ar turintiems kitų medžiagų apykaitos sutrikimų Nutriless produktus vartoti tik su gydytojo rekomendacija ir priežiūra.

Laikyti kambario temperatūroje, sausoje vietoje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.